Només cal fer un cop d’ull als jocs de construcció més populars de la casa LEGO per veure que la celebrada empresa de joguines danesa s’ha centrat en els nens a l’hora de definir el seu portafoli de productes i llicències (des de Star Wars, superherois, científics o Hobbits fins a Harry Potter). Malgrat que els jocs de construcció són universals i que moltes nenes gaudeixen amb els Jedis, els mags o les professions tant com els seus companys, només cal fer un cop d’ull a les figuretes per veure-hi que les dones amb prou feines hi són representades.

De fet, LEGO té una línea recent de nom “Friends” que, dins de caixes evidentment roses i violetes, hi podem trobar un univers de figuretes gairebé exclusivament femenines en un món on hi ha estables, cafeteries, estudi de gravació i botigues d’animals… convenientment embolicat en colors roses i violetes. Però no hi ha l’Estrella de la Muerte, clar.

Screen Shot 2013-07-11 at 8.37.49 AM

És per això que m’ha agradat llegir sobre la iniciativa que, utilitzant el servei LEGO CUSOO, a través dels qual els fans de LEGO poden promoure la creació de nous productes, una mare ha proposat la creació d’un “set” de mini-figuretes femenines que enriqueixin i aportin més representació als productes principals de la marca: l’astrònoma, la paleontòloga, la química, la geòloga, l’enginyera, la jutgessa o la bombera, entre d’altres.

thumb640x360

De moment i gràcies a les xarxes socials el projecte ha complert la fase de suport popular amb desenes de milers de vots i ara depèn dels dirigents de la marca de joguines de decidir-se a fabricar-lo. Esperem que ho facin o que, si més no, tinguin en compte a “l’altra” meitat de la població quan desenvolupin nous productes, dels que agraden a nens i nenes de totes les edats.