Ryan Green és un desenvolupador de videojocs i pare que s’ha trobat davant d’una de les situacions més dures que et pot presentar la vida: la malatia terminal del seu fill Joel, de 4 anys, que porta mesos lluitant contra tot diagnòstic per a superar un càncer.

Els humans davant les dificultats tenim infinites maneres de reaccionar. Per alguns, la millor manera és fer-ho a través de la feina, la creativitat i expressar-se a través de l’art. Això és el que ha fet Green, creant el video joc “That Dragon: Cancer” amb el que vol ajudar a altres a posar-se en la pell de les famílies que han de conviure amb aquesta malaltia.

tumblr_mlj1d9S7VD1rmlvdio1_1280

Es tracta d’una “aventura” interactiva on el jugador pren el rol de Ryan Green a l’hospital tenint cura del seu fill. Sona i resulta dur però segons els creadors i els que l’han provat és també una experiència d’empatia molt impactant, un cant a l’esperança i una manera d’enfrontar-se a la pèrdua.

El joc encara està en desenvolupament però diversos mitjans han tingut l’oportunitat de provar-lo i les opinions són commovedores. Si voleu veure’n imatges, us deixo aquesta entrevista amb els creadors on expliquen la història de la seva creació i s’hi veuen escenes del videojoc:

M’ha semblat molt interessant l’ús d’un mitjà que sempre associem amb la diversió com són els videojocs per a comunicar altres temes, fins i tot emocions humanes tan profundes com aquestes.

 

Via 8bitdad