La d’avui és una app increïblement ben pensada per utilitzar totes les possibilitats dels nostres móbils o tauletes per fomentar la capacitat creativa i innovadora dels petits (i no tan petits). La idea és tan original que costa una mica d’explicar, de fet segurament el més fàcil és que veieu exemples en funcionament per a descobrir les possibilitats i hi apliqueu les vostres pròpies idees per a generar noves màquines amb el vostre segell personal.

 

Captura de pantalla 2015-09-07 a las 16.09.50

 

The Everything Machine ens proposa un sistema que et permet utilitzar els diferents elements del dispositiu (la càmera, el micròfon, l’altaveu, la pantalla, el giroscopi que detecta els moviments…) i aquells amb els que es connecta per a generar cadenes d’accions i reaccions. Això es tradueix des d’un màquina tan senzilla com un interruptor que encén un llum, fins a creacions més sofisticades com un “detector de lladres de galetes”.

 

 

Només cal que escolliu quines accions engeguen els processos de la vostra màquina i quines funcions es desencadenen, fins al resultat final. Seguint la lògica dels llenguatges de programació i l’electrònica, i a través d’una interfície clara podrem dissenyar, guardar i compartir les nostres pròpies màquines. Fins i tot podeu connectar diversos dispositius (móbils, tauletes, Apple Watch!) entre ells i crear-hi reaccions.

 

 

Captura de pantalla 2015-09-07 a las 16.13.39

 

Podreu trobar alguns exemples concrets per inspirar-vos en aquesta playlist a YouTube.

Captura de pantalla 2015-09-07 a las 16.19.26

 

Creada per l’estudi Tinybop, desenvolupadors de referència en el món de les apps infantils, The Everything Machine ens ofereix hores de diversió educativa mentre fem anar el coco a casa o a l’aula. A més, està disponible en català! Per començar, només cal fer un cop d’ull al manual.

Has creat les teves pròpies màquines? Comparteix-les amb nosaltres als comentaris!