Llegim que la tendència de les micro-donacions per a finançar projectes a través de la xarxa arriba també al món de la concepció. Sembla que cada cop més parelles americanes opten per utilitzar plataformes de micro-donacions (com IndiegogoGoFundMe o GiveForward per poder permetre’s els tractaments de fertilitat o els processos d’adopció.

Als EUA no hi ha opcions públiques per accedir a aquests tractaments i la cobertura que donen les assegurances de salut (que molts no es poden permetre en qualsevol cas) és limitada. Per això, igual que qui busca editar el seu primer disc o finançar una obra de teatre venent les primeres entrades, ara hi ha parelles que creen campanyes per a que familiars, amics i desconeguts puguin fer petites aportacions que facin possible el seu somni.

 

CC - Foto de Thomas

CC – Foto de Thomas

Segons la notícia, el primer “bebé micro-finançat” va ser Landon Haley, un nen nascut després que el seus pares aconseguissin captar més de 8.000$ el 2011 per a finançar un tractament que va acabar amb èxit.

Fins i tot ha aparegut ja una plataforma de micro-donacions específica per als que volen tramitar un procés d’adopció: AdoptTogether. Fundada l’any passat, ja s’hi ha recaptat més d’1 milió de dólars per a 300 noves famílies adoptives.

Què en penseu? Creieu que aquesta tendència s’extendrà a casa nostra? Ens atrevirem a demanar als futurs avis i padrins que contribueixin a la causa?