M’agraden les apps ben dissenyades. No és només una qüestió estètica (tot i que hi ajuda), si no que un bon disseny és clau per a l’experiència d’utilitzar-la i va molt més enllà del fet que cada toc a la pantalla faci el que se suposa que ha de fer o que els menús siguin fàcils de trobar i navegar.

En el món de les apps per nens hi ha moltíssima oferta per escollir però malauradament, aplicacions amb un bon disseny no n’hi ha tantes. Per això m’agrada trobar exemples en que es veu que estan pensades amb “carinyo”, sense pressa, com un bon llibre infantil clàssic o un joc d’aquests que duren generacions, i ressenyar-les aquí al blog.

 

screen480x480

 

 

The Human Body és una d’aquestes aplicacions, només de veure’n els gràfics enamora, però cada detall de la interacció és sorprenent i confirma la primera impressió. Es tracta d’una app per a iOS (iPhone i iPad) que permet als nens (i als no tant nens) aprendre sobre la nostra anatomia a través del joc i de l’exploració.

 

Descarrega The Human Body (2,99€)

Captura de pantalla 2014-02-28 a la(s) 10.19.49

 

Hi podreu explorar el vostre cos per dins a través d’uns models amb diferents “capes” per a cada un dels sistemes (circulatori, digestiu, respiratori…) i veure com reaccionen davant de diferents situacions. Per exemple, què passa si ens pica un mosquit (com es transmet pel sistema nerviós) o si mengem un gelat (com viatja fins a l’estòmac… i més enllà).

També inclou models en detall dels principals òrgans com el cor, el cervell o l’estòmac, té funcions per a que els pares interactuin i hi guardin les preguntes dels nens i està disponible en 50 idiomes, entre ells, el català. És divertida per a nens de totes les edats i realment s’entén que hagi guanyat molts premis i bones crítiques. En aquest vídeo podeu veure la app en funcionament:

 

 

Es tracta no només d’aprendre continguts si no de jugar i explorar per descobrir el funcionament d’un dels “gadgets” més ben dissenyats que hi ha: el nostre cos.

via FastCoDesign