Hi ha moltíssimes apps per a que els nens gaudeixin de la lectura interactiva a les tauletes. Però, què passa si en comptes de lectors tenim un autor emergent amb ganes d’escriure i/o dibuixar les seves pròpies aventures? Abans teniem paper, plastidecors i una grapadora però estem al 2014 i els nens 2.0 també tenen al seu abast Book Creator, una app per a crear els seus propis llibres digitals!

 

publish-2

 

Book Creator està disponible per iPad (iOS) – 4,49€ – i també per a Android – 2,50€. Seguint les instruccions comencem per escollir si volem un llibre vertical, horitzontal o quadrat. Llavors podem afegir-hi fàcilment text teclejant-lo i aplicant-hi diferents formats, i imatges des de la web o del àlbum de la nostra tauleta. Les fotos les podem editar amb la pantalla tàctil, movent-les i ajustant-les a la mida exacta que volguem.

screen480x480 (2)

 

Però això no és tot, per a que sigui realment una creació personalitzada i interactiva hi podem afegir textos escrits “a mà” amb el llapis digital (o el dit!), vídeos i àudios allà on volguem.

screen480x480 (3)

El millor de tot és que, un cop acabat, gràcies al format universal d’ePub, podem compartir el llibre amb qui volguem a través d’email, guardar al nostre ordinador o fins i tot imprimir en pdf.

screen480x480 (1)

 

 

Aquesta app està pensada no només per als més petits (tot i que és realment intuïtiva i accessible) així que és una eina fantàstica per a escriure el vostre propi conte en família (o fer àlbums o regals o llibres de receptes!). Si voleu inspiració, al Pinterest de l’aplicació veureu exemples de llibres creats per la gent fent servir Book Creator.

Book Creator for the iPad from Book Creator on Vimeo.

 

Quines aventures explicareu al vostre primer conte digital?