Aquest article va aparèixer prèviament al blog de Menuts Girona, amb qui col·laborem proposant aplicacions i enllaços per gaudir de la tecnologia en família.

El fil conductor de les propostes d’aquesta secció són aplicacions o enllaços dels quals els menuts puguin gaudir però sempre acompanyats dels pares. És a dir, busquem aquelles idees o propostes on la tecnologia “connecta” a la família. Introduir als nostres petits aquests aparells que anomenem tauletes, és un primer pas que fem amb més o menys ganes i por, però que pot marcar per sempre la seva percepció dels dispositius. Estem molt a favor de presentar-ho com un joc més del qual podem gaudir junts i deixar que passet a passet, els menuts s’aventurin a fer-ne ús pel seu compte, però sempre guiats pel que els hem ensenyat. Aquesta és una primera app per provar assegut a la falda del papa o la mama.

screen480x480

SmallWorld Sounds és una aplicació disponible per a iOS amb una premisa molt senzilla i adaptada als interessos dels més petits. Ens ofereix una sel·lecció d’animals i objectes sorollosos dibuixats que, un cop tocats, mostren una fotografia del tema acompanyada d’un so.

És a dir, que cada cop que posem, per exemple, el dit sobre el dibuix de la vaca, ens apareix una foto d’una vaca i sentim “mooo”. Per a cada dibuix hi ha diferents fotos, i part de la gràcia està en veure quin gatet o musiqueta apareixerà aquesta vegada aleatòriament.

4B8C33F7-9B35-4C5C-B5DA-A66D417ED4FC      C5FC026C-9FA0-4B78-A59D-6C56D98677FE      BE170C4C-3A55-4263-A396-DFA957BAFD00

La versió gratuïta inclou els animals de granja i podem pagar per la versió completa on trobarem animals de la jungla, ocells, vehicles, eines i instruments musicals. A casa ens fem un tip de riure amb les fotos dels cavalls i les cabres, i amb la secció dels instruments acabem ballant cada vespre abans d’anar a dormir (la música de les guitarres i de l’acordió és molt enganxosa!).

Una app perfecta per a fer els primers passets amb una pantalla interactiva i per practicar i aprendre una de les primeres lliçons universals: el soroll de cada animal.