La iniciativa “One Laptop per Child” (un portàtil per a cada nen en català) va néixer el la darrera dècada de la mà del visionari tecnològic Nicholas Negroponte amb l’objectiu de posar a l’abast un ordinador de baix cost (100$) a les mans de cada infant del nostre planeta. Des que va sortir el primer model OLPC el 2006, aquest projecta representa un futur on l’accés a la tecnologia i a la informació seran considerats un dret humà essencial.

OLPCorps Kenya DSCN2842

El primer model estava mig camí entre un petit portàtil (netbook) i un e-reader i ja en gaudeixen més de 2.4 milions de nens arreu del món. Però han passat els anys i ara vivim en l’era de les tabletes.

Per això el nou dispositiu de OLPC és l’XO Tablet, un nou disseny (fet pel llegendari Yves Béhar) que funciona “per dins” amb el sistema operatiu Android i que posa els recursos educatius i lúdics a l’abast de les puntes dels dits de cada nen i nena.

1673029-inline-750-olpc-10

Per tal que la fabricació del dispositiu resulti rentable, també està disponible a la venda per a les famílies que s’ho poden permetre, començant per la cadena de supermercats Wallmart amb un preu de 150$. D’aquesta manera, es pot finançar la seva disponibilitat per aquells que no s’ho poden permetre en qualsevol racó del món.

via FastCoDesign