En els darrers anys s’han posat molt de moda els espais compartits per a emprenedors, coneguts de vegades com “vivers” o amb el concepte de “co-working”, és a dir, espais col·laboratius de treball. N’hi ha centenars repartits per tot Catalunya però m’ha cridat l’antenció llegir sobre ValkiriaHubSpace, un d’aquests espais que ha obert al Poble Nou de Barcelona i que està enfocat especialment a les dones emprenedores i les seves necessitats.

Screen Shot 2013-08-05 at 1.52.29 PM

Per això, a banda dels espais de treball, sales per a actes que es poden reservar, aules de diferents mides i altres instal·lacions habituals en aquests tipus d’espais, a Valkiria s’hi ofereix un servei “Co-baby”, que permet a les mares treballadores amb nens a partir dels 5 mesos conciliar millor les seves vides laborals i familiars. Aquest servei és una alternativa a les escoles bressol i permet a les mares tenir els nens a prop alhora que protegits i estimulats mentre elles treballen. Sembla que a més el servei funcionarà puntualment en esdeveniments i formacions i estarà obert a nens més grans (a partir de 3 anys) a través de tallers i altres activitats.

valkiria_lacasetta_cobaby

La veritat és que no estaria de més que els espais pensats per a l’emprenedoria i el treball col·laboratiu comencessin a ser més propers amb els espais que ens permeten tenir cura dels nostres fills, i no només físicament, sino creant sinèrgies com aquesta que permetessin una millor relació entre les diferents facetes de pares i mares. Per què, també és veritat que aquest tipus de servei seria interessant per a qualsevol tipus d’espai adreçat a emprenedors amb fills, siguin homes o dones, sobretot si tenim en compte que a l’hora d’emprendre tenir horaris, ingressos i rutines estables és tot un repte.

 

Screen Shot 2013-08-05 at 1.52.18 PM

 

 

via Ara Criatures