Molts ja tornem de les vacances però als nens encara els queda corda i uns dies de “llibertat” abans de tornar a l’escola. Si ja no tenim la platja a tocar ni altres activitats més estiuenques al nostre abast, buscar coses a fer a casa que els tinguin entretinguts és imprescindible. Amb una mica de cartolina, retoladors i tisores, fer manualitats són una bona solució… però si a més ho acompanyem de les possibilitats que ens dona un iPad per a inspirar-nos, ens pot assegurar entreteniment per unes quantes hores.

Aquest article s’ha publicat originalment a Betes i Clicks, el nostre altre blog sobre aplicacions i la web 2.0 en general que publiquem des del 2009. Si no el coneixeu, us convido a fer-hi un cop d’ull!

Aquí us porto un recull d’apps per a iPad que inspiren la creativitat, les manetes i el joc de petits i grans:

 

1. Foldify – 3,59€

Aquesta app ens permet crear joguines de paper gràcies a un bon nombre de plantilles llestes per imprimir, retallar i muntar: personatges, animals, objectes o vehicles diversos. Des del mateix iPad els nens poden “pintar” les plantilles, importar-hi fotos pròpies i personalitzar-ho tot amb detalls com boques, ulls, etc… El procés per muntar-les un cop impreses és fàcil i detallat pas a pas. Totes les creacions es poden compartir a través d’email o xarxes socials… o regalant a l’afortunat la nostra creació final un cop s’hagi assecat la cola :-)

Screen Shot 2013-08-23 at 10.18.19 AM

 

 

2. DK Kids Crafts – 5,99€

App oficial de l’editorial anglesa DK, un clàssic dels llibres de manualitats amb fotografies enormes i detallades (jo encara en tinc de quan era petita) ara en versió per a iPad. La gràcia és que els projectes que ens proposa no són només pures instruccions sinó que podem fer “manualitats” en versió digital amb la pantalla tàctil. Així pots dissenyar els teus peluixos de feltre o fer “punt de creu” directament a l’iPad, i si vols, et pot servir de pràctica per després fer les activitats “offline” sense tecnologia pel mig: fer el teu propi ninot pirata o el teu peluix de mitja. La principal pega és que pel preu de l’app, només tenim 6 projectes, això si, poden ser hores d’entreteniment si ens hi animem!

Screen Shot 2013-08-23 at 10.33.17 AM

 

 

3. Let’s Learn How to Draw – gratis

Una de les maneres més poc “techies” d’entretenir-se és agafar un paper i un llapis i posar-se a dibuixar. Amb aquesta app de disseny molt atractiu ara tots podem aprendre’n i animar-nos a millorar amb lliçons interactives que ens ensenyen a construir dibuixos detallats a través de formes individuals, pas a pas. Hi ha móduls per dibuixar monstres, trens, gossos o dinosaures i en van afegint periòdicament. Cada módul inclou cinc lliçons cada una d’elles més complicada que l’anterior i quan estiguem preparats podem dibuixar lliurement a la “llibreta virtual” o sobre un paper.

Screen Shot 2013-08-23 at 10.38.58 AM

 

 

 

4. Craft-a-Day (Summer Edition) – 2,69€

Si el que busquem és un munt d’idees per a fer amb tota mena de materials, la col·lecció Craft-a-Day (una manualitat al dia) és la millor opció. Tenim al nostre abast una bona col·lecció de projectes a fer, agrupats per setmanes temàtiques (setmana de l’abecedari, de les maduixes, dels cercles o dels gats…), amb instruccions detallades i il·lustrades pas a pas de manera molt atractiva (en anglès però també molt visual i entenedora): un móbil d’estrelles de paper, una guirnalda, imants, bosses o fundes fetes a mà per al nostres aparells. Per a tenir més projectes que ens entretinguin tot l’any podem comprar també les edicions d’hivern i de primavera de l’aplicació.

Screen Shot 2013-08-23 at 10.42.23 AM

 

 

 

5. ScrapPad – 4,49€

Un tipus de manualitat que s’ha posat molt de moda en els darrers temps és “l’scrapbooking”, que consisteix en fer àlbums de fotografia ultra-personalitzats a mà, amb elements decoratius de paper i altres materials, convertint-los en records únics. Doncs ara no necessitem gastar diners ni espai en tisores especials, segells amb formes o enganxines, podem fer “scrapbooking digital” gràcies a aquesta aplicació. Una manera molt interessant d’aprofitar els milers de fotografies digitals que tenim i prou fàcil per a que en gaudeixin grans i petits. L’app té milers d’elements i detallets que podem afegir a les fotos per a personalitzar-les i inclou diversos “kits” temàtics (pasqua, Nadal, aniversaris, viatges, nadons, casaments…) o en podem comprar d’extres dins la aplicació. Preparats per a fer l’scrapbook de les vacances? :-)

Screen Shot 2013-08-23 at 11.03.17 AM