Jo no sóc adolescent però la meva mare encara m’acusa diàriament d’ignorar les seves trucades de telèfon. Potser és un tret biològic que, arribada una certa edat, tenim un desig irrefrenable de no fer cap cas als intents de contacte des del niu. O potser és que per variar, de tant en tant no volem estar enganxats i depenent del móbil. O és que el tenia silenciat, d’acord?

En qualsevol és un problema que uns quants pares es troben i com sol passar en aquests casos, una mare amb inventiva es va decidir a trobar una solució en forma d’app: us presento “Ignore no more”* (per ara només disponible per dispositius Android).

ignore-no-more

El funcionament és molt senzill: si el noi o noia no respon a les trucades o missatges dels seus pares, aquests tenen el “poder” de bloquejar el móbil dels seus fills de manera que no poden fer res sense tornar-los la trucada. Res de trucades (a ningú excepte els pares), Instagram, Candy Crush, Snapchat (o el que sigui que fan els adolescents d’avui, tot el dia amb el telèfon…) fins que introdueixin un codi de 4 xifres que només sap el seu progenitor i pel qual hauran de veure’s obligats a trucar.

Només cal instal·lar l’aplicació als móbil de pares i fills i configurar un compte familiar, amb perfils per a cada fill que permetrà a la mare o pare activar remotament el bloqueig. Té un punt de cruel però no patiu que han tingut en compte que les trucades d’emergència si que es puguin fer. Ah, i tranquils que han pensat en tot: si el nen o nena intenta desintalar la app o accedir als permisos d’administrador, l’app també es bloqueja i alerta als pares!

Adolescent, ja saps: contesta el telèfon a la teva mare! O un whatsapp, encara que sigui per dir-li que “tot ok”, d’acord?

* irònicament el logo de “Ignore no more” sembla que digui “Ignore more”, que potser seran les conseqüències amb les que es trobarà el pare o mare prou controlador com per abusar d’aquest invent!