DragonBox, especialistes en jocs de matemàtiques per a totes les edats, han creat una nova app aquest cop enfocada als més petits: Numbers. Aquesta aplicació ensenya a nens d’entre quatre i vuit anys de manera lúdica els conceptes matemàtics de les sumes i les restes. Els elements que utilitza per ensenyar la lògica dels nombres són uns monstres anomenats “nooms”. Existeixen 10 “nooms”, cadascun representa un número, i per això cadascun d’ells és mes gran que l’anterior. Per passar d’un “noom” a un altre podem ajuntar-los (un es menja l’altre!) i la suma dels dos crea un monstre nou. Per exemple, si el “noom 1” es menja el “noom 5” sortirà el “noom 6”. Al contrari, també podem tallar-los per dividir-los en parts més petites.

Captura de pantalla 2015-12-23 a les 10.57.48

El joc està compost per tres seccions: la primera és el “Sandbox” (la sorrera) que, com si fos pròpiament un pati de sorra, és la zona on els nens poden jugar i experimentar amb el medi. El “Sandbox” serveix perquè l’infant manipuli tallant o ajuntar “nooms” per crear-ne de nous.

La segona secció és la “Ladder” ( l’escala) on el jugador ja té un objectiu definit que aconseguir: anar sumant i restant els “nooms” que el joc et demana per arribar a la línia marcada. En cas que se sumin massa punts, el jugador haurà de tallar-ne els que facin falta per ajustar-se al que el joc demana. Però ull: al “ladder” hi trobem també de tant en tant una bomba que s’haurà d’evitar perquè no tiri per terra tota la feina feta. Sense nom

L’última part del joc és diu Puzzle i es tracta de completar una forma a través de “nooms”. És la part més divertida perquè inclou un aspecte creatiu a més de la part lògica.


Sense nom2

Tinguem l’edat que tinguem, si podem aprendre passant-nos-ho bé, sempre és millor. Els jocs són un recurs ideal pels nens a l’hora d’aprendre conceptes com els matemàtics, ja que adquireixen coneixements de manera gradual, consolidant-los al mateix temps que es diverteixen.