La Generalitat de Catalunya suma esforços amb la plataforma online Patufets al Món per promocionar la llengua catalana a l’estranger amb la creació del curs de català “De cap a cap“ per a famílies catalanoparlants que viuen fora del país.

colors

El projecte fa servir l’estructura pròpia del moodle -l’eina estrella que utilitzen actualment moltes escoles públiques de Catalunya per a les seves aules virtuals- i que molts centres educatius i universitats d’arreu han escollit per fer els seus MOOC. El curs forma part de la web Parla.cat, on trobarem tot el material didàctic necessari per a realització del curs. Aquest està estructurat per a un bon aprenentatge fent servir de fil conductor les estacions de l’any per així, no només aprendre vocabulari, sinó incorporar també elements culturals propis com els panellets a la tardor, els castellers, etc.

La necessitat de tenir recursos online amb garanties oficials de la seva adequació pedagogica ja fa temps que la feien notar les tres mares, responsables de la web Patufets al Món.  Les mares residents a Irlanda, Alemanya i Sud-àfrica van crear la plataforma per a donar resposta a totes les famílies d’arreu, que igual que elles, volien que els seus fills aprenguessin català.

A la web s’hi aglutina material didàctic, recomanacions, testimonis i altre contingut relacionat amb l’aprenentage del català i la vida d’una família a l’estranger. És interessant llegir les entrevistes de pares i mares a l’estranger i veure com és la vida i els costums a cada lloc des d’un punt de vista català. Hi ha gent a tot arreu, fins i tot el periodista i director de BTV de Sergi Vicente va ser entrevistat quan va tornar de Beijing on era corresponsal de TV3. Si teniu més curiositat féu un cop d’ull al facebook de Patufets, anomenat “Quan el català és minoria”.