Aquest article va aparèixer prèviament al blog de Menuts Girona, amb qui col·laborem proposant aplicacions i enllaços per gaudir de la tecnologia en família. 

El geocaching és una afició que permet a les famílies més digitals gaudir de la tecnologia, l’aventura i l’aire lliure, tot alhora! Perfecte per a grans i petits i per aquests mesos on el bon temps ens convida a sortir de casa (encara que sigui amb l’smartphone a la butxaca).

MailerImage_06302014_IntroAppsForEveryone_vFINAL_BLOG-580x197

screen568x568-169x300Fa més de 10 anys que el geocaching ha anat guanyant nous adeptes i és que el funcionament és ben fàcil i molt divertit: es tracta simplement d’amagar, cercar i trobar objectes en racons arreu del món. A través de les coordenades geogràfiques i dels aparells GPS, qualsevol pot buscar “tresors” amagats i deixar-ne per als altres.

Per iniciar-vos només cal anar a la web Geocaching.com (està disponible en català). Allà trobareu tota la informació per aprendre més sobre aquest món i podreu cercar quins tresors (anomenats geoamagatalls) hi ha prop vostre i que podeu anar a cercar. Només a Girona hi consten més de 10.000 tresors per descobrir!

Agafa la família, instal·leu al vostre móbil l’app de Geocaching(disponible per iOS, Android i Windows 7), calceu-vos unes bones sabates i ja podeu anar a l’aventura! El responsable d’amagar el tresor haurà deixat informació de les coordenades i petites pistes (que podreu llegir a l’aplicació) per a que el pogueu trobar.

Recordeu seguir l’etiqueta bàsica del “geocacher” per a que tothom en pugui seguir gaudint: quan trobeu un geoamagatall, haureu d’apuntar al registre que ho heu fet i, si agafeu algun objecte, sempre cal deixar-ne un altre d’igual valor per al proper que el trobi. Trobareu una guia detallada de totes les normes i consells per als cercadors novells aquí.