Aquest invent/joguina/app m’encanta! M’agrada tant que estic buscant excuses per no encarregar-ne un kit ja (amb un anyet no és taaan petita oi?).

Osmo és la creació d’un ex-enginyer de Goole, Pramod Sharma que, cansat de veure els seus fills enganxats a la tauleta va pensar que convindria donar-li un gir que aprofités el seu poder addictiu per incentivar un joc més creatiu i que ajudi amb l’educació del nens digitals.

En essència Osmo és un kit que aprofita la càmera de l’iPad per a poder interactuar amb diferents objectes tangibles sobre la taula: blocs de colors, fitxes amb lletres, dibuixos sobre paper o qualsevol tipus de figureta.

Captura de pantalla 2014-08-27 a la(s) 12.27.24

 

La millor manera d’entendre com funciona (i enamorar-se’n) és veure aquest vídeo:

 


Per ara el kit ve acompanyat de tres apps diferents:

* Tangram: el clàssic puzzle geomètric en una versió que afegeix interactivitat al fet de jugar amb peces sobre la taula, capturant així l’atenció dels nens acostumats a voler la pantalla a tota hora

* Words: jocs de paraules i d’ortografia, com el clàssic joc del “penjat”

* Newton: un joc de simulació que es basa en els dibuixos dels nens per demostrar conceptes de física tot jugant.

 

Captura de pantalla 2014-08-27 a la(s) 12.27.45 Captura de pantalla 2014-08-27 a la(s) 12.28.02 Captura de pantalla 2014-08-27 a la(s) 12.28.10

 

El joc ja s’ha enviat als primers compradors aquest estiu i actualment accepten comandes (a 40% de descompte, per 59$) per a la propera remesa aquest octubre. Em sembla una idea totalment innovadora per la manera amb la qual utilitza l’interactivitat a través d’objectes tangibles i quotidians, evitant al màxim que el joc quedi només restringit a una pantalla i combinant, com haurem de fer de manera natural, el món real i el virtual.