Mattel, la popular empresa de joguines per a nens, ha presentat Aristotle, el primer assistent intel·ligent per als més petits desenvolupat a partir d’intel·ligència artificial. El dispositiu, mostrat al CES 2017 a Las Vegas, ofereix diferents funcionalitats per a cada edat, des d’ajudar a la nutrició dels nadons fins a educar als gairebé adolescents.

El dispositiu té similituds amb l’Amazon Echo i el seu rival Google Home, ja que Aristotle és un dispositiu que s’activa a través de la veu. Mattel ha col·laborat amb Microsoft i el gegant innovador Qualcomm per desenvolupar la tecnologia d’intel·ligència artificial i de reconeixement de veu que permet que aprengui a reconèixer la veu del nen, mentre que a través d’una llum i una càmera que funciona amb Wi-Fi els pares poden controlar-lo.

Mattel Aristotle

Pels nous pares, el dispositiu supleix el rol dels vigilabebés. Un cop detecta so, automàticament activa música amb cançons de bressol i activa una llum de nit, a més d’enviar vídeo a través d’una connexió encriptada al telèfon dels pares.

Aristotle creix amb el nen convertint-se en més interactiu, canviant el seu focus cap a l’educació i l’entreteniment. Les seves capacitats s’amplien amb històries per abans d’anar a dormir, respon preguntes i juga a jocs de veu amb els nens, els ajuda amb els deures i fins i tot pot impartir classes de llengües estrangeres. 

Aristotle sortirà a la venda durant l’estiu del 2017.