Contes il·lustrats i interactius la tauleta o mòbil

A vegades sembla que el gènere del conte li costi trobar lloc en món de les apps, el que més abunda a la xarxa són jocs, aplicacions pràctiques com ara per fer vídeos o directament educatives per aprendre idiomes, ciència o matemàtiques.

Encara que sembli difícil trobar-ne, n’hi ha. I nosaltres n’hem trobat una molt bonica. Es tracta de l’app “Tiny Great True Stories” (petites grans històries de veritat) només disponible per iPhone i iPad. On el que s’explica són històries a través de precioses il·lustracions animades.

El primer conte (l’únic gratuït) és el d’un ós que està trist al zoo i se l’ha d’ajudar. Llavors es pot comprar l’aplicació (1’99€) i es podrà descobrir la història del pingüí brut de petroli i la del Pare Noel que no pot entrar per la xemaneia. Els relats de Tiny Great True Stories volen transmetre valors positius, com ara la solidaritat, l’estima als animals i a la natura.

Els contes són en anglès i portugès, poden ser llegits pel nen/a, escoltats i llegits alhora o bé llegits i enregistrats per després veure com la veu del petit narra la història (en aquest cas, si vol pot inventar-se el text i fer-ho en català!)