Veure el teu futur fill/a en realitat augmentada flotant a l'aire ja és possible

Veure una ecografia del teu futur fill/a omple d’emoció. Te la mires i remires buscant els detalls i imaginant com deu ser, quina cara deu fer…  La idea de poder-te posar unes ulleres de realitat virtual i veure el teu futur nadó flotant potser sona un xic esgarrifosa, alhora desperta molta curiositat, oi?

Veure el teu futur fill/a en realitat augmentada flotant a l'aire ja és possible

Qui va pensar amb aquesta possibilitat va ser del finès Samuli Cantell, director creatiu i fundador d’un estudi digital, explica a la seva web que precisament estava esperant l’arribada de la seva filla i el fet que li agradaria conèixer-la abans que nasqués el va empènyer a desenvolu. Va començar a investigar i se li va acudir que a partir de models 3D podia fer models virtuals per veure a través d’ulleres (fa un temps ja us vam parlar de la possiblitat d’imprimir una reproducció del teu fetus amb impressores 3D).

Veure el teu futur fill/a en realitat augmentada flotant a l'aire ja és possible

El procés per fer el nadó en realitat augmentada (ultrasons, impressió 3D, projecte, final).

La idea va entusiasmar als professionals de l’hospital i de l’escultura 3D així com artistes digitals. Finalment, va poder aconseguir crear una reproducció de la seva filla (cal pensar que en la RV et pots moure i veure la imatge des de tots els angles).

Quan em vaig posar les ulleres RV per primera vegada, l’experiència em va deixar sense alè. Encara que sabia que això era només un model 3D, el fet que es basés en el nostre fetus i el poder d’aquesta experiència d’immersió realment em va atònit Durant els primers deu minuts em vaig asseure al terra observant com surant en l’aire al meu costat. Va ser molt emotiu i calmant, però irreal.

fill/ nado abans que neixi veure 3D ulleres virtual realitat

Cantel en treu aquestes conclusions:

Aprenentatges:

És tant increïble com estrany.
La música hi juga un paper clau pel que fa a l’experiència emocional.
Fa falta encara molta escultura manual en el modelatge 3D.
L’escàner hauria de ser abans de la setmana 32.

Qui sap si a poc a poc, amb les millores que es necessiten tots podrem acabar coneixent els nadons abans que neixin…

Què us sembla la idea? Us fa angúnia o gràcia?