UnGlue

En un món on cada cop hi ha més startups, una ens ha cridat l’atenció per treballar en un àmbit que a molts ens preocupa: la relació dels més petits amb els dispositius intel·ligents. Es diu unGlue i busca ajudar als nens a gestionar el temps que dediquen a les pantalles. La idea és oferir a les famílies una solució més senzilla per establir límits en el temps de pantalla a través de dispositius, ja sigui dins o fora de casa.

Aquest servei funciona entre dispositius, inclosos smartphones, tauletes, ordinadors, televisors intel·ligents i altres dispositius connectats a Internet. Encara que ho sembli, no és un control parental ja que se centra en donar als nens més opcions. Els pares configuren límits de temps en l’ús d’aplicacions d’entreteniment com Snapchat o YouTube, així com per a jocs; però quan aquest temps s’esgota, no es desactiva l’Internet. Encara necessitaran connexió per fer feina o escoltar música, i per tant només es limita el temps que passen jugant.

Els pares decideixen la quantitat de temps que els nens reben per dia, i després els nens han de decidir com usar-lo. El temps no utilitzat entra en un “banc de temps” perquè puguin acumular hores que podran utilitzar quan es queden sense temps. En l’aplicació els nens també poden sol·licitar guanyar més temps a canvi de completar tasques a casa, a criteri dels pares.

UnGlue actualment només està disponible als Estats Units. L’app és gratis amb plans per a generar ingressos en un futur a través d’altres serveis premium opcionals, potser fins i tot incloent un servei per ajudar a desenganxar-se dels dispositius als pares enlloc dels petits.