Aquest article es va públicar el mes de març del 2017 a la Revista BarçaKids núm. 49. Podeu llegir la revista sencera aquí.

Petits Clicks Barça Kids Perd la por a la Programació

La tecnologia avança a passos gegants i aprendre a programar s’ha convertit gairebé tan important com saber parlar bé anglès. No és cap secret que els programadors no acostumen a tenir problemes per trobar feina així que aprendre a programar és una gran idea pel futur! Si a més de descobrir el món de la programació ho vols fer de manera divertida i entretinguda, aquí et portem 3 jocs per a que et converteixis en el millor programador del món. Estàs preparat?

Programa i ajuda: Kodable

Aquesta app està creada específicament per a que pogueu aprendre a programar des de zero i parteix de la base que amb només 20 minuts a la setmana es pot aconseguir. A partir d’un univers on hem d’ajudar a en BlueFuzz i la seva família davant els problemes que es van trobant.

Disponible per a dispositius iOS i Android: https://www.kodable.com

Engega l’animació: Hopscotch

Mireu aquest! Podeu fer espases làser i jugar!

A partir de blocs de codi que podràs moure amb els dits podràs dissenyar el teu propi joc i publicar-lo a la comunitat perquè la resta d’usuaris hi puguin jugar. A través de la creació del joc descobriràs els fonaments de la informàtica. No tinguis por de no entendre quelcom: tot està molt ben explicat a partir de tutorials al detall!

Disponible per a dispositius iOS: https://www.gethopscotch.com

Un bon repte: Daisy the Dinosaur

Daisy The Dinosaur

Aquesta app gratuïta ens permetrà aprendre els conceptes bàsics de programació a través d’animar un dinosaure en pantalla mitjançant comandaments. A part de poder jugar amb la Daisy i intentar resoldre tots els reptes que planteja, un cop dominis l’aplicació podràs descarregar un kit per a programar el teu propi videojoc i una guia pràctica per fer una primera aproximació a la programació.

Disponible per a dispositius iOS: http://daisythedinosaur.com/