L’amor que propicien els adolescents cap a Instagram ha anat augmentat considerablement des del 2015, segons un estudi realitzat a principis d’aquest any per Pew, un think tank que investiga tendències a escala mundial. Tant és així que un 72 per cent dels adolescents afirmen fer servir Instagram freqüentment i un 15 diu que és la xarxa social que més fan servir. Això representa un 20 per cent més d’usuaris adolescents respecte a un estudi similar realitzat fa tres anys.

 

És cada vegada més habitual doncs, que els pares i mares es preguntin quins són els riscos que s’amaguen darrere la xarxa social que atrapen els joves durant hores i hores.

Davant d’aquest panorama, Instagram ha publicat una guia al seu blog Well-Being dirigida als pares dels usuaris més joves i “ajudar-los a conèixer més a prop com els adolescents estan fent servir Instagram de manera positiva”. Per aquest motiu la guia s’ha centrat en com gestionar la privacitat, els comentaris i el temps. Cal destacar que els recursos que ofereix són molt útils si resulteu ser pares poc familiaritzats amb la xarxa. Al contrari, la podeu trobar molt bàsica:

 

guia instagram pares betes

1. Manage Privacy: detalla com els adolescents poden escollir entre fer-se un compte públic o privat i què implica cada un.

2. Manage Comments: explica detalladament la secció de “Controls dels comentaris” que ofereix l’app. També detalla com podem bloquejar comentaris, denunciar comentaris i/o comptes que violen les polítiques de la xarxa i filtrar aquells que continguin certes paraules o frases.

3. Manage Time: parla de com els adolescents (o els seus pares) poden monitorar i gestionar el temps que passen a Instagram. L’app ofereix la possibilitat de configurar recordatoris diaris i silenciar les notificacions push, tot per ajudar a prevenir les addiccions a les xarxes socials.

 

Ara per ara, només està disponible en anglès.