Ara que està de moda el tema dels “wearables”, les peces de roba o accessoris “intel·ligents” que recullen dades, m’ha fet gràcia conèixer aquest invent anomenat Owlet.

owlet

Es tracta d’un mitjonet per a nens des del naixement fins a l’any o any i mig que monitoritza el ritme cardíac i la saturació d’oxigen. La tecnologia en què es basa és la que utilitzen als hospitals, quan et posen un clip al dit per mesurar-te les constants. És una tecnologia molt segura, basada en LEDs i s’utilitza en molts dispositius com ara els Apple Watch.

Captura de pantalla 2015-09-22 a las 9.55.06

Els receptors del mitjonet es connecten a una base a través de bluetooth i aquesta està programada per avisar-nos a través de llums i vibració si les constants del nen baixen per sota un llindar o hi ha canvis bruscos. També podem accedir a la informació i a les alertes a través d’una app per a móbils, que es connecta al núvol de manera segura i ens permet consultar les vitals des de qualsevol lloc.

Captura de pantalla 2015-09-22 a las 9.41.32

Potser sembla una mica exagerat i una manera d’aprofitar-se de la paranoia dels pares amb nadons petits, però si que és cert que aquestes solucions faciliten molt la vida (i la son!) en casos de nadons prematurs o petits que tenen problemes mèdics. Em sembla interessant les possibles aplicacions que els “wearables” puguin tenir en un futur en el camp de la puericultura.

 

Per cert, no trobeu que hi hauria d’haver un segon mitjó de conjunt? Així tindrà fed a l’altre peu! 😉