Apps i vídeos diy creatius infants petits manualitats nens treballs manuals

Avui us portem una sèrie de recursos pensats per treure la part més creativa dels més petits de casa. Es tracta de tutorials per fer treballs manuals amb paper, cartrons, pintures, tisores i sobretot molta imaginació!

Art For Kids

Hem descobert un projecte genial per aprendre a dibuixar, fer origami i altres expressions artístiques amb nens. Es tracta del canal de Youtube d’una família americana que pengen sense parar tutorials per fer petites obres d’art. Amb més d’un milió de seguidors, els Hubs mostren de manera molt dinàmica com dur a terme els treballs. Els protagonistes dels vídeos solen ser el pare o mare de família amb un dels seus quatre fills amb un llenguatge (tot en anglès, esclar!) divertit i fàcil de seguir. A la seva pàgina web hi trobarem contingut descarregable i moltes fonts d’inspiració per tenir centenars d’hores de diversió artística assegurada.

Make it your own

Setmanalment, el blog Make It Your Own puja articles on ens ensenyen els seus secrets per elaborar pas a pas des de senzilles postals de nadal, fins a grans elaboracions com un petit teatre de titelles amb materials reciclats. És molt útil per agafar idees quan s’acosten dates assenyalades com Nadal, aniversaris o el cada vegada més celebrat Halloween.

Art for kids and robots

També es tracta d’un blog d’una artista britànica que ens ofereix un univers de tutorials per elaborar autèntiques obres d’art. Estan classificades per edats i nivell de dificultat per trobar fàcilment el treball manual més divertit per a cada nen i nena.

Piles d’art per guardar

Però què en farem d’aquestes muntanyes de creacions dels petits artistes? Com gestionem l’emmagatzematge de tanta creativitat junta? Com bé va dir Albert Einstein “com més petit sigui el nen, més gran serà la pila d’art que crearà”. Un dels principals problemes que se’ns planteja a tots els pares i mares és què fer-ne de les petites obres d’art i creacions dels més menuts. Abans de guardar-les en una capsa i oblidar-los en el traster, la tecnologia ens ofereix una alternativa: Keepy-me. Es tracta d’una senzilla app creada amb la finalitat d’emmagatzemar de manera virtual les creacions a través d’imatges. D’aquesta manera, aconseguim crear la nostra pròpia galeria d’art virtual i compartir-la amb amics i familiars que també se l’hagin descarregat.

Disponible per iOS, Android, Kindle