glicode destacat

Des del Japó arriba GLICODE nou joc perquè els nens aprenguin a programar i crear algoritmes aquesta vegada amb caramels i snacks! Sí, sí, ni números, ni lletres, ni formes geomètriques… Amb mikados, snacks i galetes!

glicode 04

Glico és l’empresa productora dels mikado (anomenats allà i altres països del món “Pocky“) amb l’app GLICODE, es vol introduir als infants els conceptes bàsics de programació i pensament algorítmic. Per això, utilitza quatre dels seus productes per associar-los a una acció:

  • UNA GALETA (o un producte “bisco“): per a continuar/avançar (és a dir, funció “secuence”)
  • UN MIKADO: per repetir-la (funció “loop”)
  • UN BOMBÓ DE XOCOLATA (o el producte “almond peak): Per donar-li una condició (la funció “if”).
  • UN CARAMEL GLICO (té forma de cor i és el caramel insígnia de la marca) Aquest caramel serveix perquè l’acció següent sigui aletòria (funció “random”) o per tenir moviments especials en alguns nivells.

glicode 01

glicode 02

El joc (recomanat a partir de 6 anys) consisteix en fer moure un personatge anomenat “Hug Hug” (abraçada abraçada en anglès) per un món mitjançant ordres. Aquestes es donen col·locant sobre un fons blanc els productes, fer una fotografia amb l’smartphone i l’app interpretarà l’ordre de la seqüència i el personatge començarà a moure’s.

glicode 03

És probable que no es necessitin aquests productes específics per poder jugar, o ni tan sols potser calen que siguin snacks, però en cas que sigui necessari, GLICODE, és una manera curiosa d’aprendre a programar a través de productes quotidians i comestibles. Potser nutricionalment i bucodentalment no és seria convenient que hi jugués sovint, però de tant en tant, l’hora de berenar pot ser divertida!

La trobareu disponible tant per Android com per iPhone/iPad.