Xarxes socials, YouTube, jocs online… Internet és una font inesgotable de coneixement i entreteniment atractiva tant per adults com per nens. No és d’estranyar que cada vegada hi accedeixen més aviat, sigui des d’una tablet o des del dispositiu mòbil dels seus pares. Tot plegat genera molta controvèrsia als pares i mares, ja que, en moltes ocasions, no saben com controlar-ho perquè no tenen referents a la seva pròpia infància.

És important que els nens aprenguin a navegar per internet perquè forma part ja de la nostra realitat social. No es tracta de prohibir als més petits el seu accés, sinó d’orientar-los i educar-los en el seu ús. Tenint en compte tots aquests factors, és com es va desenvolupar Kidy, un cercador intel·ligent orientant als més petits on els resultats emfatitzen a llocs per aprendre, jugar i pensar. A més de bloquejar paraules clau per a adults, Kidy bloqueja tot el contingut per a adults i suggereix pàgines educatives. El sistema està basat en el framework d’intel·ligència artificial de Google, és a dir que aprendrà de les cerques que els nens fan per millorar.
kidly
Kidy té dos objectius principals: eliminar el contingut nociu i fer èmfasi en pàgines per a nens on estudiar i entretenir-se. Per a això apliquen diverses capes de filtratge:

 

1. El primer “colador” filtra la recerca de Google per bloquejar tot el que sigui pornogràfic i/o violent, així com qualsevol altra situació que s’hi assembli.

2. Els resultats d’alta prioritat són seleccionats a mà pels editors de Kidy i li donen més pes als llocs web orientats a nens.

3. Finalment el sistema de Kidy identifica continguts explícits i aplica passos addicionals per oferir resultats apropiats als nens.

 

L’únic aspecte dolent que fins ara mostra el cercador, són els resultats que llança, ja que tendeixen a ser molt repetitius, però els pares preferiran que això sigui així, al fet que els seus fills estiguin divagant a Google sense tenir alguna restricció.