Aprendre a navegar per la xarxa de manera segura vol dir saber reconèixer els diferents perills que hi podem trobar i les normes bàsiques del que podem fer per a protegir-nos. De la mateixa manera que ensenyem als nens a entendre els colors dels semàfors abans d’anar sols pel carrer, cal que els ensenyem a reconèixer les “senyals” per a navegar per la xarxa de forma segura abans de deixar que ho facin sense supervisió.

 

Amb amenaces com la suplantació d’identitat, el malware o l’engany de les notícies falses, pot ser difícil per als adults, i molt més per als nens, identificar el que és segur i el que no dins de l’univers virtual. Google ha volgut compartir aquesta responsabilitat amb el seu nou projecte Be Internet Awesome (“Sigues genial a Internet”), un programa que ajuda als més petits a prendre “decisions intel·ligents quan naveguen online”.

 

1366_2000

 

El programa inclou una petita guia i un enginyós joc per a nens, per ajudar-los a entendre de manera divertida i entretinguda conceptes que poden ser difícils de comprendre. “Interland”, nom que rep aquest videojoc educatiu, és un trencaclosques que porta als nens a través de quatre minijocs per aprendre sobre quatre conceptes clau:

 

> Tower of Treasure (“Torre del tresor”) està dissenyat per ensenyar als usuaris més petits a crear contrasenyes segures que els mantinguin un pas per davant dels hackers. No ens anirà malament a alguns adults repassar aquests conceptes!

> Reality River (“Riu de la Realitat”) planteja 10 preguntes d’opció múltiple que ajuden a identificar qui i en què confiar quan estiguin online.

> Kind Kingdom (“Regne Amable”) ensenya a no “trolejar”; ser amables, respectuosos, no molestar, etc.

> Mindful Mountain (“Muntanya Sensata”) ressaltala ‘importància de compartir informació només amb persones de confiança.

 

 

Els gràfics destaquen per la seva simplicitat, en un bon sentit, amb colors plans i formes geomètriques juntament amb una música molt agradable. Disponible en anglès i en castellà.